22 Şubat 2010 Pazartesi

Yaşamın Kıyısından: PALYAÇO YAŞAMLAR


Mutsuzluğunuza makyaj yapsanız ve hatta kendi içinizi yani egonuzu anlık olarak rahatlatsanız bile derinlerde bir yerde mutsuzluğunuz aynalara yansıyor.


Yarattığınız ilüzyon hayatın içerisinde, hiç bir sorun yokmuş gibi, bilincinizi buna inandırarak (bu da egonuzun bir kandırmacasıdır) ruhsal açlığınız ile başbaşasınız.


Bu boşluğu pahalı elbiseler, tatiller, arkadaş yemekleri, alışveriş ya da kozmetik daha da açığa vuruyor. Siz, bunlarla ruhunuza yama yapmaya çalışırken, uzaktan gözlemleyen biri için içsel boşluğunuzu ele veriyor.


İlişkinizdeki tatminsizliği hazmedemeyen egonuz, her şey yolundaymış ve güçlüymüşsünüz gibi bir imaj çizerek size sadece hayali bir dünya çiziyor. Fakat, tutkulu bir okşanmaya aç olan ruhunuz bir yerlerde yavaşça ölüyor.


İş yerinizde sorunları göz ardı ederek, aslında ben burda mutluyum diye hoşnutsuzluk duyduğunuz bir koşulu, sanki siz istiyormuşsunuz gibi egonuz önünüze koyuyor. Siz de afiyetle yiyorsunuz.


Yaşamınızda belki de pek çok yeteneğinizi körelttiğiniz için yetenekli insanlara içten bir gıpta ile bakarken, "yok canım ben bu hayatı istedim işte" diyerek sizi var olan koşullara karşı savunmaya iten de egonuzdur.


Bu bağlam da hiç de güçlü birisi değilsiniz, çünkü sizi egonuz acımzasız bir şekilde yönetiyor. Bir ilişkiyi bitirememe veya sürüncemede bırakma nedeniniz bunu bir yenilgi olarak adlandırmak ve asla kabul etmemek. Aslında kendinizi bir hapishaneye mahkum ediyorsunuz ve dışarıdaki dünya elinizden kayıp gidiyor.


Bambaşka bir yaşamı içinizin bir yanı arzularken hatta daha iyilerini hak ettiğinizi düşünürken, sizi hala bu koşulda tutan nedir? Ego...Çünkü almayı sever...Sahip olmayı...Sahte zaferler ile sizin benliğinizi oyalar...Ve bir bakmışsınız ömrün artık kırk yaşından sonraki zaman dilimi geldiğinde aynalardan bile gerçeği saklayamaz olmuşsunuz. Mutluluk maskesi düşüvermiş suratınızdan...Orda da ego yine devreye girip, "napalım kader buymuş" gibi sizi avutan sözlere başvurur. Hayır, kader sizin seçimlerinizin sonuçlarından oluşan bir bütünlüktür. Ve başınıza gelen her şey sizin eserinizdir.


O halde mutsuzluğunuzu makyajlayan egonuz ile yaşayın...


Ya da büyük bir cesaret gösterip yaşama makyajsız çıkmayı deneyin ve gerçeğe ulaşın...


22.02.2010
BURCU A.