16 Şubat 2010 Salı

Kelam Damlası: Kainat: Formüllerin Ahengi


"Kaderim bu ne yapayım." düşüncesinde misiniz? Veya "herşeyi ben yaratırım" tarzı bir yaklaşımınız mı var? O halde, mana ilmi açısından size şöyle cevap verebilirim: "Hem evet hem hayır."


Yaratan'ın en büyük kitabı olan Kainat'a göz attığınız vakit her şeyin mükemmel bir formül silsilesinde işlediğini görebilirsiniz. Örneğin suyun kaynama derecesi bellidir, 100 derece. Siz eğer 80 derecede ateşi söndürürseniz o su tam kaynamaz ve içeceğiniz çay veya kahveden de keyifli bir tat alamazsınız. Bir incir ağacının meyve vereceği zaman ve koşullar bellidir. Ocak ortasında meyve veren bir badem ağacı da yoktur. Çünkü Yaratan'ın sisteminde onun da kendine has formüle edilmiş bir zamanı vardır.


Şehir içinde saatte 250km hızla gitmek imkanzsız değildir. Buyrun, geç bir vakit caddede bunu deneyin. Fakat, önünüze çıkabilecek araç veya insana çarpma olasılığınız ve bu kaza sonucu bir ölüme sebebiyet verme riskiniz formüle edilen sistemde oldukça yüksektir. Hatta kendi canınızdan olma rizikosunu da buna ekleyelim.


"E ne güzelmiş o zaman hiç çaba göstermeyelim, herşey olurumda gidiyor kainatta." diye düşünebilirsiniz. Öyle mi acaba? Bir aslan karnını doyurmak için sizce ne yapıyor? Avlanıyor. Peki bir karınca tüm yaz ne yapıyor? Yiyecekleri topluyor.Kısacası aksiyona geçiyorlar. Her şeyin belli bir nizamda olduğu bu evrene dikkatli gözlerle bakarsanız, kendi köşesinde oturup mucize bekleyenlerin her daim elleri boş kaldığını görürsünüz. Çünkü, her şeyden önce Yaratan, kendi dişil yönünde aksiyonun kendisini barındırır.


O halde, iş bulamıyorsanız, önce oturup bir kendizi sorgulayın. Çok mu seçicisiniz, yoksa gerekli gayreti göstermiyor musunuz? Belki de alanınızda eksiklikleriniz var ve önce bunları gidermeniz gerekecektir. Veya sürekli yanlış seçimler yapıyorsanız hayata dair, yine gözünüzü kendi içinize çevirin. Bir kere şunu bilin ki günah veya yanlış diye bir şey yok. O an da var olduğunuz ruhsal seviyede yaşamanız gerekeni yaşadınız. Çünkü algınız ve kabınız yani niyetinizin gücü ancak o kadardı. Fakat, bu her daim öyle kalacağınız anlamına da gelmemeli. Eğer ki yaşamınızdan şikayetçiyseniz, kendi seviyenizi yukarıya çekerek, bir süre sonra yaşamsal seçimlerinizin de evren tarafından daha iyiye taşındığını göreceksiniz. Düşündüğünüz veya yaptığınız her şey sistemde bumerang etkisi yapıp sizlere geri döner. Sürekli işe yaramaz biri olduğunuzu düşünmek size sadece bunu ispatlayacak koşullar ürettirir. Yaşamın çekilmez bir yer olduğuna inanıyorsanız, evren bunu size ispatlayacaktır. Çünkü zihniniz bütünün küçüçük bir negatif yanına takılı kalmıştır. Halbuki, ne vakit siz kendi bakış açınızı olumluya çeker ve disiplinli bir şekilde ruhunuz üzerinde çalışırsanız, o vakit, bütünün muhteşemliğini algılayabilirsiniz. Yaratan'ın harikulade formülasyonunu görebilir ve bu kainat içerisinde bütünle olan bağınızı keşfedebilirsiniz.


Bu noktadan sonra kaderinizi var olan formül sisteminde arzuladığınız gibi inşa etmek sizin elinizdedir.


Burcu A.